Pici fürdőszobák

pici fürdőszobák

A kicsi lakásokban igazi feladat a kellemes, és a család minden tagjának kényelmes fürdő kialakítása. Viszont a kisebb lakásokban is ugyanolyan fontos a fürdőszoba megfelelő lakberendezése, mint a nagyobbakban. Sőt! A kisebbekben sokkal nehezebben megoldhatóak az elképzeléseink és sokkal több ötletes kialakítást igényelnek. Sok időt töltünk itt, ezért ajánlott a funkciók szerinti kialakítás.

A legkisebb fürdők mindössze pár négyzetméteresek, és ráadásul sokszor egy helyiségben kap helyet a wc és a mosdórész is. Jelenleg egy 4 négyzetméteres fürdőt veszek alapul. Sok esetben a tér legideálisabb kihasználása jelenti a legkomolyabb gondot. Érdemes minden plusz részt kihasználni, hiszen eleve kevés tér áll a rendelkezésünkre. Mondok egy példát, a kád mondjuk 40 centiméterrel rövidebb, mint a helyiség.

Ebbe a plusz részbe ideális lehet egy csempével burkolt kis tárolórészt elhelyezni, a sokoldalú helykihasználás érdekében. A szaniterek ideális kiválasztása is sokat segíthet a tér kihasználásában, hiszen óriási méret és formaválasztékkal találkozhatunk a boltokban. A zuhanyzó sok esetben optimálisabb választás a kis négyzetméterű helyiségekben, mint a kád.

De természetesen, ha mi inkább fürdeni és nem zuhanyozni szeretünk, kaphatóak kimondottan ülőkádak vagy rövidebb kivitelűek is. Praktikus megoldások a rejtett vagy falba süllyesztett, egyedi megvilágítású, vagy tükörrel burkolt kis falfülkék, amelyek rengeteg tárolóhelyet biztosíthatnak.