Karácsonyi CSR – 3 tipp cégeknek

osszetartas vallalatnal

Karácsonykor a legtöbb vállalat szeret visszaadni a közösségnek valamilyen formában, így gyakran vesznek részt az adott cégnél dolgozó kollégák valamilyen CSR tevékenységen, például ételosztáson, vagy a cégvezetők egy nagyobb összeget ajánlanak fel egy alapítványnak, például egy leukémiás gyerekek segítésére létrejött alapítványnak. Olvassátok el cikkünket, ahol 3 tippet adunk arra, hogy hogyan tud a Te céged is visszaadni a társadalomnak!

1. Szemétszedés – Segítsetek megtisztítani a környéket!

A legtöbb településen lehetőség van arra, hogy kérvényt nyújtsatok be szemétszedésre a környéketeken. Ekkor a legtöbb önkormányzat nem csupán engedélyt ad rá, valamint megköszöni, hogy segítetek a település rendbe szedésében, hanem eszközöket is szolgáltat hozzá.

Így a Ti dolgotok csupán annyi, hogy vidám csapatotok kiválasszon egy időpontot, felvegyen egy ritkán vagy már nem használt ruhát, jelentkezzen a megbeszélt időpontban az önkormányzat által kijelölt helyen, átvegye az eszközöket és már készen is álltok arra, hogy megtisztítsátok a kijelölt területet! A végeredmény egy tisztább és így biztonságosabb környék lesz, amelyért a lakók is egészen biztosan hálásak lesznek.

2. Ajánljatok fel adományt egy állatmenhelynek!

Magyarországon sajnos rengeteg állat él jelenleg menhelyen, ahol bár az ott dolgozók igyekeznek megteremteni számukra a minél kellemesebb körülményeket, ez nem mindig lehetséges a menhely csekély pénzforrásai miatt. Ebből a célból alakult meg több alapítvány is, melyeknek tárgyi és pénzbeli támogatásával a gazdára váró állatok körülményeinek jobbá tételét segíthetitek.

A menhelyet az állattartáshoz szükséges, az adott menhely weboldalán írt tárgyakkal is támogathatjátok, valamint lehetőségetek van nagyobb pénzösszeg felajánlására is. A segítségnyújtás után egészen biztosan jó érzés lesz végignézni azon állatok képeit, akiknek segítettetek és ki tudja; lehetséges, hogy az egyik kedvenc otthonra is talál majd a kollégák valamelyikénél.

3. Leukémia alapítvány – Támogassatok egy leukémiás gyerekek segítésére létrejött alapítványt!

A leukémiás gyerekek és családjuk rengeteg nehézséggel kell, hogy szembenézzenek, így több leukémia érintetteket támogató alapítvány jött létre segítésük céljából az elmúlt pár éveben. A legtöbb leukémia alapítvány céges felajánlásokat is szívesen fogad, melyből a rászoruló családokat támogatnak tárgyi és pénzbeli segítséggel.

Egy leukémiás gyerekek segítésére létrejött alapítvány célja a beteg gyermekek gyógyulásának segítése, így céljuk a kezelésről hazaérkező gyermek higiéniailag megfelelő környezetének kialakítása, valamint a család mindennapi életéhez szükséges feltételek megteremtése.

Egy leukémia érintettjeinek támogatása ne csupán egyszeri támogatás révén lehetséges, hanem javasolhatod a cégnél dolgozóknak, hogy ajánlják fel adó 1%-ukat a leukémia gyerekek segítésére, így cégetek bármiféle költség nélkül is tud segíteni a rászoruló családoknak.

A segítségnyújtásnak sokféle módja van: támogassatok Ti is egy leukémiás gyerekek segítésére létrejött alapítványt, gyűjtsetek szemetet, sétáltassatok menhelyi kutyákat, segítsetek egy ételosztásnál! Bármit is tesztek, mindegyik tevékenységnek egy tanulsága van: Segíteni jó!