Santorini látnivalók

Santorini látnivalók

Santorini a világ legnépszerűbb utazási célpontja, a természeti látnivalói a világhírű naplementéje, a kaldera miatt sokan választják nászútra és akár tengerparti nyaralásra. A Santorini jellegzetes fehérre meszelt házai, a kék kupolás templomai és fekete homokos strandjai miatt kifejezetten illik rá „az egyszer az életben” kifejezés, így évről évre turisták milliói keresik fel a páratlan adottságokkal rendelkező szigetet.

Santorini Görögország egyik páratlan ékszerdoboza, és egyike a legszebb görög szigeteknek. A nagy jelentőségű látnivalók miatt a legdrágább nyaralóhelyek közé tartozik. A legjobb, és naplementét kínáló szállások Oia és Firá városában találhatók. Sokan érkeznek hajóval, komppal a szárazföldről, de jó hír, hogy Santorinibe közvetlenül fapados járattal is utazhatunk Budapestről is. A repülőtere népszerű a jó megközelíthetősége miatt. A sziget különleges strandokat kínál, de a part mentén búvárhelyek is találhatók. De Santorini nevezetes a jó borokról, a környékén kiváló pincészetekben kóstolhatjuk meg a borokat.

Santorini legjobb látnivaló

Santorini festői falvakat, és látványos tereptárgyakat kínál, amelyek egy dicsőséges és gazdag korszakot elevenítenek fel. Múzeumaiban a sziget történelmének és evolúciójának hatalmas gyűjteménye található meg. A sziget festői falvainak felfedezésére számos lehetőség adott, buszos és hajóstúrák, de akár bérelt quaddal könnyedén bejárhatók a fő látnivalók. Akik rövidebb időre érkeznek a sok látnivaló kapcsán nem könnyű választani a különböző települései között, más és más szól egyik és másik között. Tudni kell, hogy a főváros Fira mindig zsúfolt, így a nyugalmas nyaralást kedvelők számára Oia lehet jó választás.

Oia naplemente

Santorini látnivalók

A legtöbb Santorinit ábrázoló fotón Oia látképével találkozhatunk, a fővárostól Fira-tól 12 kilométer távolságra található. Nevezetes a világhírű naplementéjéről, állítólag innen a legszebb. A falu a 150 méter magas sziklaperemen áll, kanyargós fő utcája mentén az egykori tengerészek házai sorakoznak. Ezek a masszív kőházak hatalmas ablakokkal rendelkeztek, ahonnan tökéletes kilátás nyílt a tengerre. Érdekesség, hogy a legénység az úgynevezett barlanglakásokban élt. Kihasználva a vulkáni kőzet adottságát számos barlanglakás található, ezek jó részében luxus szállodákat alakítottak ki.

Oia vára

Oia a naplementéje mellett híres Ágiosz Nikolaosz váráról. A sziget északnyugati partján található a velencei kastély romja, amely fő naplemente megtekintési hely, ezért folyamatosan megtelik a páratlan látvány csodálóival. A vár kifejezetten stratégiai helyen áll, hiszen innen tökéletesen beláthatóak voltak a szigetet fenyegető betolakodók és kalózok. A 15. század végén a falait megerősítették, és a belsejében a velencei uralkodók számára alakítottak ki rezidenciákat. Az erődített település környékét az 1956-os földrengés elpusztította, csak az őrtornyának egy része maradt fenn.

Panoráma a kalderára

Oiai várából tökéletes panoráma nyílik a lélegzetelállító kalderára. A kastélyromok hangulata miatt turisták ezrei választják a naplemente megtekintésére, és hatalmas Égei-tengerből kiálló vulkanikus szigetekre.

Amoudi-öböl

Az Oia településig magasodó sziklák tövében húzódik az Amoudi-öböl, amelynek partján remek tavernákban szolgálják fel a nap fogását. Az elszigetelt öböl nemcsak úszásra kiváló, de nevezetes a sziklabúvárkodásról. A kikötőben akár vitorlás, vagy katamarán is bérelhető, amellyel a vulkánig hajózhatunk, és akár az ott fakadó forró forrásvizekben úszhatunk.

Kirándulástippek:

Predjama vár
Ravenna látnivalók
Dortmundi Állatkert
Porsche Múzeum
Antibes látnivalók
Gibraltár látnivalók
Olümposz
Trogir látnivalók
Sorrento
München
Milánó

Nyaralási ajánlatok
Aquamare Beach Hotel & Spa