Nem szabad alábecsülni az ipari kenőanyagok előnyeit

ipari kenőanyagok

A legtöbbünk igazán akkor érzi jól magát és akkor elégedett az életével, ha minden tökéletesen és akár mondhatnánk, hogy olajozottan működik. Ha ez nem így van, akkor gyakran stresszesek vagyunk, nem alszunk jól, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben és ez maximálisan kihat az életminőségünkre és a teljesítményünkre is.

Ez talán közhelynek tűnik, de gondoljunk csak bele abba, hogy így van ez az élet minden egyes területén is. Például, így van ez az iparban a gyártási folyamatok során is. Ha valami nem működik jól, nem működik olajozottan, akkor ez kihat a gyártási folyamatokra és természetesen a bevételre is.

Honnan érdemes kenőanyagot beszerezni?

Ehhez tud maximális segítséget nyújtani a Klüber Lubricants, amely egy német tulajdonú cég és évtizedek óta a kenőanyag iparban tevékenykedik. Mára több mint 30 országban van jelen és több mint 2000-féle különböző típusú kenőanyagot kínálnak.

Bizony, a gyártási folyamatok során a korrózió és az anyagkopás jelentősen korlátozhatják a megfelelő ütemet és akár komoly visszaeséshez is vezethetnek. A Klüber kenőanyaggyártó szerint a termelési hatékonyságra is hatással van a megfelelő ipari kenőanyag használata. Pontosan ezért kell mindig a megfelelő kenést kiválasztani, amely által a gyártási folyamatokat megfelelően lehet optimalizálni.

Az egyik legelterjedtebb és leghatékonyabb kenőanyag a kenőolaj. Nagyon sokféleképpen és sok helyen lehet felhasználni.

Melyek a kenőolaj legfontosabb előnyei? Miért annyira népszerű a használata?

A kenőolaj nevéből adódóan egyfajta folyadék. A folyadék állagának köszönhetően nagyon hatékonyan be tud hatolni olyan helyekre is, ahova esetleg másfajta kenőanyag egyáltalán nem tudna. Tipikusan ilyenek lehetnek például a különféle láncok.

A kenőolaj úgynevezett folyadékfilmet tud képezni a különböző felületeken. Ezzel gyakorlatilag minimálisra tudja csökkenteni a kopást és a súrlódásból következő elhasználódást.

A legfontosabb hatások

A súrlódás és folyamatos dörzsölés során hő keletkezik egy adott berendezés vagy akár egy gyártósor üzemelése közben. Ezt a hőt valahogyan el kell vezetni. Az igazán jó minőségű kenőolaj gond nélkül tudja elvezetni ezt a bizonyos hőt és még egy ilyen komoly igénybevétel mellett is csupán csak nagyon kis mértékben hajlamos a lebomlásra, ezáltal viszonylag hosszabb ideig képes tartós hatást biztosítani.

Emellett pedig a kenőolaj kedvező tulajdonsága a maradékanyagokkal kapcsolatos. A súrlódás és dörzsölés során, összességében a nagy terhelés következtében a hő hatására szennyeződések keletkeznek, amelyek lerakódnak. Egy igazán jó minőségű kenőolaj ezeket a bizonyos szennyeződéseket feloldja és mellette pedig nem képez még további maradékanyagot.

A Klüber Lubricants a ipar legkülönfélébb ágazatainak gyárt kenőolajakat, legyen az a gépgyártás, az autógyártás, gyógyszeripar vagy akár a papíripar. Mondhatjuk, hogy mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet a cég kínálatában.

Nincs más hátra, olajozásra fel!