Honnan tudhatod, hogy eljött a nyílászárócsere ideje?

ablakcsere

A nyílászárók cseréjére vonatkozó döntés nagy dilemma a magas beruházási költségek miatt. Érdemes azonban észben tartani, hogy az ilyen jellegű változtatás a lakók kényelmébe és az ingatlan értékének növelésébe történő befektetés. Nem beszélve arról, hogy ha energiatakarékos terméket választunk, a csökkentett fűtésszámla gyors megtérülést eredményezhet. Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy azért ez nem egy pár évente ismétlődő procedúra, érdemes jó minőségű termékben gondolkodni, és tapasztalt szakember segítségét kérni, hogy a munka nemkívánatos bonyodalmak nélkül haladhasson.

Hőszigetelés – a hőveszteség csökkentése

A fő jel, amely a nyílászáró csere ügymenetére ösztönözhet, ha azt észleled, hogy a régi már nem szigetel jól. Hogyan kell ellenőrizni? Csak annyit kell tenned, hogy egy szeles napon áthúzod a kezed az ablak széle előtt. Ha huzatot érzel, akkor tudnod kell, hogy bizony gond van, és elérkezett az ideje a cserének. Milyen következményekkel jár, ha problémás ajtók és ablakok vannak az otthonodban? Hát bizony a lakók komfortérzetét nemcsak a hőveszteség, hanem a megnövekedett fűtésszámlák is rombolják. Ha ezt a helyzetet szeretnéd megelőzni, akkor a hőszigetelésre, azaz a hőveszteség csökkentésére koncentrálj – jelen esetben a nyílászárók cseréjével.

Az ablakok vagy ajtók szerkezetének károsodása

Az ablakok és ajtók gyakori használatnak vannak kitéve. Ha jó minőségűek, évtizedekig szolgálhatnak bennünket. Mindez azonban a rendszeres gondozáson és a gondos összeszerelésen is múlik. Ha ezek közül a kezelések közül bármelyiket elhanyagolták, betöréses károk történtek, vagy a terméket megrágta az idő, akkor itt az ideje az ablakcsere procedúrájának. A szabad szemmel látható jelenségek a változás jelei. Ide tartoznak az olyan nyilvánvaló helyzetek, mint például a törött üveg, a korhadt keret, de az ajtó beszorulása vagy az ablakok zavaró párásodása is. A nyílászárók cseréjét nem mindig műszaki károk motiválják. Ha szeretnéd növelni otthonod esztétikai értékét, az ablakokat olyanokra cserélheted, amelyek jobban illeszkednek az épület homlokzatához, vagy egyszerűen csak a te ízlésedhez. Ez jó ok arra is, hogy megszabadulj a megsárgult keretektől és a karcoktól is.