Ingatlanvásárlás lakberendezői szemmel

lakberendezés

A megfelelő vételnél túl kell lépni az ár és a négyzetméterár okozta gondokon, és főleg az ideális jelölteknél mindenképpen végig kell venni a következőket. Gondoljuk végig mindennapjainkat és vegyük végig, milyen rutintevékenységeket végzünk.

Vannak, akiknél a legfontosabb, hogy a fürdőszoba minden percben elérhető legyen. Akinél így van, javaslom, gondolják át, megfelelő helyiségkapcsolatok vannak-e az adott ingatlanban. Sokszor láttam már olyat, hogy a fürdő az előszobából nyílik, és a hálóból csak több helyiségen keresztül érhető el. Ugyanez igaz arra, ha például gyakran kell otthon dolgoznunk, esetleg még idegeneket is fogadnunk, de leültetni, csak a hálószobán keresztülgyalogolva tudnánk őket. Vagy az is problémás lehet, ha a bevásárlás után, nehéz szatyrokat cipelve még a cipőlevétellel kell bajlódni, mert egyébként több szobán át kéne gyalogolnunk sáros lábbal.

Újépítésűeknél mindig legyen szempont a választhatóság, azaz ne csak egyenburkolatot, festést lehessen választani, hanem nyitottak legyenek az egyéni ízlésre is. Persze ennek általában ára van, de hosszútávon mindenképpen megéri. Figyeljünk oda a használhatóságra, például beépített konyha esetén a megfelelő konnektorszámra és egyéb lényeges kiegészítők vagy műszaki tartalmak meglétére. A mai világban már arra is van lehetőség, némi pluszköltségért, hogy egy lakberendező segítségével válasszuk ki, megfelelő-e az ingatlan.