Ablakcsere Budapesten? Panelben sem akadály

budapest ablakcsere

Ablakcserére készül Budapesten? Esetleg panellakásban él? Ez sem lehet akadály, ha modern, energiatakarékos ablakokra váltana. Nézzük milyen folyamatai vannak az ablakcserének, ha panellakásban kell elvégezni!

Első és legfontosabb lépés – a felmérés

A panellakásban is az ablakcsere folyamata a felméréssel kezdődik. Érkezik Önhöz egy szakember, aki felméri az ablakkeretet, árajánlatot ad és megbeszéli Önnel a pontos dátumot az ablakcserére. Egy panellakásban általában ez egy előre meghatározott dátum, amit a közös képviselő ismertet Önnel. Azért, hogy hatékonyan és gyorsan működjön az ablakcsere, egyszerre kell cserélni minden lakásban. Így nem lesz több hétig tartó hangzavar és szemetelés a lépcsőházban! De természetesen Ön is dönthet úgy, hogy saját, akár kertre néző nyílászáróit önállóan cserélteti ki, ilyenkor is ezekkel a folyamatokkal kell számolnunk.

Készüljünk fel és készítsük fel a lakásunkat is!

Próbáljunk minden zavaró bútort, vagy értékes dísztárgyakat elpakolni mire a munkások megérkeznek az otthonunkba, így azzal nem fog a munkaidő feleslegesen eltelni, tehát még rövidebb ideig tart az ablakcsere. Ha ez megtörtént a szakemberek a régi ablakokat eltávolítják és leviszik a lakásunkból, majd felhozzák az új, modern ablakkereteket.

budapest ablakcsere panellakas

Beépítés

Itt már láthatunk a végeredményből valamit. Elsőként becsavarozzák az ablaktokot a falba, majd a fal és a tok közé PUR habot fújnak. Itt még csak a keretet láthatjuk a nyílásban, az ablakot csak azután helyezik be, ha a PUR hab tökéletesen megszáradt, illetve levágták a felesleget. Ekkor kerül fel a külső és belső párkány is.

További elemek

Ezután helyezik fel az extra kiegészítőket, mint például redőny, reluxa, szúnyogháló.

Ablakcsere előnye Budapesten és a panellakásokban

Ezután következik a szemét lehordása, takarítás, festés. Azonban panellakásokban nem keletkezik annyi törmelék, mivel a beton falakon nincs annyi vakolat, így egy ablakcsere összesen egyetlen napig tart egy panellakásban.