Art deco stílus

Art deco

Az art deco stílus egy olyan építészeti és dizájnstílus, amely a 20. század elején terjedt el. Az art deco stílus jellemzője a geometrikus formák és a csillogó anyagok használata, amelyek a luxust és az elegáns életmódot sugallják. Az art deco stílus széles körben elterjedt a világban, így megtalálható az építészetben, a bútorokban, az ékszerekben és más művészeti alkotásokban is.

Az art deco stílus építészeti megjelenése jellemzően elegáns és díszített. Az art deco épületek gyakran használnak geometrikus formákat, mint például a háromszögeket, a négyzeteket és a köröket. Emellett az art deco épületek gyakran használnak díszítő elemeket, mint például a csiszolt márványt, a bronzot és a műanyagokat.

Az art deco stílus bútorai jellemzően elegánsak és díszesek. Az art deco bútorok gyakran használnak geometrikus formákat, mint például a háromszögeket, a négyzeteket és a köröket. Emellett az art deco bútorok gyakran használnak díszítő elemeket, mint például a csiszolt márványt, a bronzot és a műanyagokat.

Az art deco stílus ékszerei jellemzően elegánsak és díszesek. Az art deco ékszerek gyakran használnak geometrikus formákat, mint például a háromszögeket, a négyzeteket és a köröket. Emellett az art deco ékszerek gyakran használnak díszítő elemeket, mint például a csiszolt márvány.