Mellplasztika után mikor lehet dolgozni?

mellplasztika

A plasztikai beavatkozások ma már nem csak rekonstrukciós céllal érhetőek el, hanem esztétikai jellegük is fókuszba kerül. Nem véletlen, hogy minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend a mellplasztika, melytől sokan várják magabiztosságuk helyreállítását. Felmerül azonban a kérdés, hogy milyen gyorsan lehet visszatérni utána a mindennapi feladatokhoz? Mi a helyzet a sportolással? Lehetséges a telt kebleket néhány hónap után megmutatni a tengerparton?

A mellplasztikának, mint minden plasztikai műtétnek megvan a szükséges gyógyulási ideje. Ekkor a rendszeres kontrollvizsgálatok éppen olyan fontosak, mint a szakember által előírtak betartása. Mellplasztika után akár 1 hét múlva is vissza lehet menni dolgozni, de ez nagyban függ a végzett munka jellegétől. A műtétet követően legalább 2 hónapig kerülni kell mindenféle fizikai aktivitást, így a sportolást is. Ha viszont irodai munkát végez, akkor 1-2 hét múlva újra visszatérhet a napi rutinhoz. A speciális kompressziós melltartó viselése azonban a kezdeti időszakban kiemelt jelentőséggel bír.

Ha arra számít, hogy a műtétet követő hónapokban már a tengerparton hódolhat a napfürdőzésnek, és megmutathatja új kebleit, akkor érdemes tudnia, hogy a napozás és a szoláriumozás ilyenkor fél éven át még kerülendőek. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges életmód szerepét, melyre a beavatkozás előtt, valamint azt követően is célszerű odafigyelni. Az erős immunrendszernek köszönhetően a felépülés is gyorsabban megy majd, viszont kezdeti fájdalmakra biztosan számítani lehet. Egyéni érzékenység függvénye, hogy mennyi ideig tartanak azok, és mennyire intenzívek lesznek. A fájdalomcsillapító készítmények jó szolgálatot tehetnek a műtét utáni napokban.

S hogy mit várhatnak a nők a mellplasztikától? A leggyakrabban választott mellnagyobbítással a méretes, formás keblek érhetőek el. Természetesen a feszesség sem elhanyagolható, amit sok esetben csak mellfelvarrással kombinálva lehet megvalósítani. A cél legtöbbször a nagyobb magabiztosság, a nőiesebb megjelenés, és az ezek által kiváltott életminőség javulás. A pihenés, és a műtétet követő napokban a külső segítség elfogadása mindenesetre nélkülözhetetlen, hiszen ilyenkor a hétköznapi feladatok ellátása is nehézséget okozhat. Odafigyeléssel viszont napról-napra jobban érezheti magát a páciens, és hamarosan a mellplasztika pozitívumai kerülnek fókuszba.