Hogyan készíts sikeres webáruházat?

ecommerce

Az e-kereskedelem magasan szárnyal, ki ne akarna ennek a részese lenni? A webáruház készítés jelen pillanatban rengeteg embert foglalkoztat. Na de mit is kell figyelembe venni, ha jó webáruházat szeretnénk készíteni?

  • szuper webdesign
  • fantasztikus ügyfélszolgálat
  • magas minőségű képek
  • kitűnő eladási technika

Gondoljunk csak bele. Kell egy vonzó és bizalomgerjesztő webáruház, hogy a látogatók ott maradjanak az oldalon. Szükségesek kedves és segítőkész emberek, akik a lehető leggyorsabban nyújtanak támogatást az érdeklődöknek. Természetesen a képek minősége is nagyon fontos, hiszen egy webáruháznál a potenciális vásárlók nem tudják közelről szemügyre venni, megtapogatni a terméket, csak a képekre hagyatkozhatnak.

A webáruház készítés a legelső lépés ezen az úton. Szükséged van tehát egy felületre, ahol árulhatod a termékeidet, szolgáltatásaidat. Biztosan rengeteg szuper ötlettel vágsz bele, de nem feltétlen kell mindent egyszerre megvalósítani. Első körben fókuszálj arra, hogy webáruházadat gyorsan és praktikusan elindítsd.

Termékválasztás

Ha teljesen új vagy az e-kereskedelemben, akkor felmerülhet a kérdés, hogy mit is árulj. Sőt, igaziból az egyik legerősebb indok, amiért sokan inkább nem vágnak bele a webáruház készítésbe, az pont az, hogy nem tudják kitalálni mit it áruljanak. A termékednek egyedinek kell lennie. Nem érdemes egy már kitaposott úton végigmenni és nyitni egy milliomodik ugyanolyan webáruházat. Azokból ugyanis sok olyan nagy cég van, akik már megfelelnek a vásárlók elvárásainak. Ehelyett egy olyan termékkel érdemes indulnod, ami egy külön kiválasztott célcsoportnak készül. Mi azt javasoljuk készíts egy listát a lehetséges termékekről. Gondolj a barátaidra, kollégáidra, családodra, kit mi érdekelhet. Emellett érdemes a közösségi médiában is kutakodnod, például a Pinteresten, Etsyn vagy Instagramon.

Honnan szerezd be?

Egyre népszerűbb szállítási módszer a dropshipping. Ennek a modellnek a lényege, hogy a vásárló megrendeli nálad a terméket, te továbbítod ezt a megrendelést az ellátód felé, aki egyenesen a vásárlónak postázza az árut.

Tanulmányozz másokat

A konkurencia webáruházainak monitorozása elengedhetetlen a sikerhez. Miután kiválasztottad a termékedet, keresd fel a versenytársak oldalait és nézd meg ők hogy csinálják. Pár tipp, amire érdemes figyelmet fordítani:

  • Milyen üzleti modellt alkalmaznak?
  • Több terméket árulnak vagy csak egyet?
  • Milyen közösségi média oldalakat használnak?
  • Ki a célközönségük?
  • Hogyan próbálják növelni az eladásaikat? (marketing)

Webáruház készítés

Miután meghatároztad, hogy milyen terméket szeretnél árulni, fel kell építened a platformot, ahol mindez meg fog történni. A webáruház készítés első lépése egy megfelelő tárhelyszolgáltató és domain név kiválasztása. Egy kezdő webáruházhoz a WooCommerce tökéletes választás lehet. Domain névnek érdemes olyat választani, ami hangzatos és könnyen megjegyezhető. Ugyanez a logódra is érvényes, ugyanis nagyon fontos, hogy egy idő után a logódról vagy a nevedről egyből beugorjon az embereknek, hogy mit is árulsz.

Egy minimális kezdőtőke tehát mindenképpen kell ahhoz, hogy egy webáruházat készíts és belépj az e-kereskedelem világába. Megfelelő marketinggel és odafigyeléssel azonban elérheted, hogy egy jövedelmező vállalkozásod legyen.