Az ajtóütközők fajtái: milyet érdemes választani?

ajtó

Annak ellenére, hogy egy beltéri ajtónak sok haszna lehet, könnyen bosszúságra is okot adhat. Elég arra gondolni, amikor vagy a gyerkőc, vagy egy huzat csapja neki a nemrégiben festett falnak az ajtót, esetleg a kilincsét, máris ott fog virítani a falon a „baleset” nyoma. Abban az esetben viszont, ha üvegajtóról van szó, már akár nagyobb baj is történhet, így mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy valamilyen ajtóütközőt szerzünk be az ilyen jellegű problémák kiküszöbölése végett. Egy jó ajtóütközővel nem csak biztonságosabbá tehetjük otthonunkat, de esztétikusabbá is! Szerencsére manapság már sokféle ajtóütközőt lehet találni a boltokban, így egész biztos mindenki megfogja találni azt, ami otthona számára a legmegfelelőbb lesz.

Kezdjük azonban az elején, és nézzük meg az ajtóütközők fajtáit, majd azt, hogy milyet érdemes választani belőlük. Vannak hagyományos, mechanikus és mágneses ajtóütközők is, melyeket az szerint is meg lehet különböztetni, hogy hova kerülnek felszerelésre. Abban az esetben, ha a padló megfúrása nem okoz gondot, egyszerű dolgunk lesz. Amennyiben padlófűtés van az ingatlanba, esetleg esztétikai szempontból nem szeretnénk a padlóhoz nyúlni, még mindig nincs veszve semmi! A tömb ajtóütközők esetében még padlófúrásra sincs szükség. Ezek a tömb ajtóütközők kimondottan nagy súlyú acélmaggal vannak ellátva, így tökéletesen elfogják látni a funkciójukat egyéb rögzítés nélkül is. Ezen felül még választhatjuk a fali ütközőt is.

A fenti linken elérhető webáruházban többféle ajtóütköző is az érdeklődők rendelkezésére áll. A színválaszték tekintetben például a fém ütközők króm, nikkel és réz színben találhatóak meg, míg a gumi valamint a műanyag ajtóütközők szürke, fekete, fehér és barna színben is elérhetőek. Az alapján célszerű eldönteni, hogy melyik fajtáját választjuk, hogy előre tudjuk, hova is kerülne felszerelésre, milyen ajtóhoz vásárlójuk meg, valamint az is lényeges, hogy mennyire gyakran használjuk az adott nyílászárót. Ezek mellett természetesen szerepet játszhat az is a rendelésnél, hogy melyiket találjuk a legesztétikusabbnak, melyik áll a legközelebb a saját ízlésünkhöz, és az otthonunk berendezéséhez.

Ahogy azt a Zárdepo webshopjában látni lehet, az áruk az anyaguk szerint igencsak eltérő lehet, ám szerencsére mindegyik típus bőven a megfizethető kategóriában van. Az ajtóütközők vásárlása egy megtérülő befektetésnek tekinthető, mellyel be tudjuk majd állítani a nyitási szélességet, úgy, hogy közben sem az ajtó, sem pedig a festett fal nem fog sérülni. Náluk minden fontos információ megtalálható a termékekről, így könnyen rá lehet bukkanni a tökéletes ajtóütközőre! Azért is célszerű ezt a webáruházat választani, mert itt a termékeknél az is fel van tüntetve, hogy raktáron van-e a kinézett darab, ezért a megrendelést követően egyből küldeni is tudják majd a kiválasztott ajtóütközőt.