A túlzott alkoholfogyasztás tünetei

túlzott alkoholfogyasztás tünetei

A túlzott alkoholfogyasztás olyan állapot, amelyben valaki rendszeresen túl sok alkoholt fogyaszt. A túlzott alkoholfogyasztás tünetei közé tartozik a kontrollálhatatlan alkoholfogyasztás, az alkoholizmus, valamint a máj- és egyéb szervi problémák. Ha valaki több tünetet is tapasztal, akkor valószínűleg túlzott alkoholfogyasztásban szenved.

Az egyik legfontosabb tünet a kontrollálhatatlan alkoholfogyasztás. A betegnek hiába próbálja megtörni az alkoholfogyasztást, folyamatosan visszatér az alkoholhoz, és nem tudja ellenállni a kísértésnek. A túlzott alkoholfogyasztásban szenvedő személynek általában nagyobb az esélye a visszaesésre is, amikor ismét visszatér az alkoholhoz, hiába próbálja meg megtörni az alkoholfogyasztást.

A túlzott alkoholfogyasztás tünetei közé tartozik az alkoholizmus is. Az alkoholizmus olyan mentális betegség, amelynek tünetei közé tartozik a kontrollálhatatlan alkoholfogyasztás, valamint a fizikai és érzelmi függőség az alkoholtól. Az alkoholizmusban szenvedő személynek gyakran hiányzik az alkohol, ha nem iszik, és gyakran előfordulnak az alkohol hatására jelentkező pszichés zavarok is.

A túlzott alkoholfogyasztás tünetei közé tartozik a máj- és egyéb szervi problémák is. Az alkohol károsítja a májat, és ha valaki rendszeresen túl sok alkoholt fogyaszt, akkor komoly májproblémák alakulhatnak ki nála. Az alkoholizmusban szenvedő személyeknél gyakran fordul elő májzsugorodás és májrák is. Az alkohol hatására az immunrendszer is gyengül, ami növeli a betegségek kialakulásának kockázatát.