5 kérdés, amit tegyél fel a plasztikai sebésznek!

plasztikai sebészet

Manapság az orvostudomány fejlődésének köszönhetően rengeteg különböző plasztikai beavatkozás van, amit igénybe vehetnek azok, akik szeretnének valamit megváltoztatni a testükön. Nem feltétlen kell nagy átalakulásokra gondolni, nemcsak a mellnagyobbítás számít nagyon népszerűnek, hanem az olyan apróbb beavatkozások is, mint az ajakfeltöltés. Gyakran előfordul velünk azonban az, hogy a szakember jelenlétében lámpalázasak leszünk, és teljesen elfelejtjük, miket is szerettünk volna megtudni a kezelésről. Most összegyűjtöttünk egy listát, ami segíthet ezen a helyzeten: íme 5 kérdés, amit mindenképpen tegyél fel a plasztikai sebésznek!

1. Milyen reális eredményre számíthatok?

Amikor reklámoznak egy-egy plasztikai beavatkozást, akkor általában mindig a legszebb, legjobban sikerült képek kerülnek be a kampányba. Előfordulhat az is, hogy egy sebész nem a saját munkáját használja fel a népszerűsítésre, hanem egy általános, az eljárást bemutató fotót. A közösségi média felületek is tele vannak irreális képekkel, retusált tartalmakkal, így nem meglepő, hogy kicsit torzul a realitás érzékünk. A plasztikai beavatkozások egyre hatékonyabbak, de még mindig nem csodaszerek. 70 évesen senki sem fog 20 évesnek kinézni egyetlen beavatkozástól sem. Emiatt pedig igenis fontos, hogy a plasztikai sebésszel tisztázd, hogy mire számíthatsz. Van egy nagyon jó plasztikai sebészet Budapesten, a Bónusz Plasztikai Sebészet, ahol egy modern 4D-s technológia segítségével már a beavatkozás előtt virtuálisan meg tudod nézni magadon az eredményt, tehát láthatod, hogy mekkora mellimplantátummal hogyan néznél ki, vagy hogy a ráncaid mennyire fognak visszahúzódni a választott eljárás után.

2. Mi befolyásolja a műtét sikerességét?

A végeredményt befolyásoló tényezők hosszú listája létezik, nem csak a plasztikai sebész készségei és tapasztalatai járulnak hozzá a végleges eredményt kialakulásához, hanem nagyon sok egyéb tényező is. Mielőtt belevágsz a műtétbe, fontos, hogy tisztába legyél ezekkel, hiszen ez akár a döntésben is befolyásolhat. Ilyen sikertényezők például az életkor, a bőr rugalmassága, az hogy dohányzol-e, és ha igen, mennyire intenzíven, az étkezési szokásaid, és egyéb olyan faktorok, amikre nem biztos, hogy hatással tudsz lenni.

3. Mit tehetek én a jobb eredmény érdekében?

Az előző pont után logikusan következik a kérdés, hogy mit tehetsz te azért, hogy a plasztikai beavatkozás eredményes legyen, illetve a lehető legjobb eredménnyel záruljon. Hogy mit kell tenni a különböző plasztikai műtétek előtt, azt az is befolyásolja, hogy milyen műtétről van szó, illetve, hogy milyen az életviteled. A plasztikai sebésszel egyeztess mindenképpen arról, hogy milyen gyógyszereket szedsz, milyen krémeket, egyéb készítményeket használsz. Biztosan fogsz kapni instrukciókat az alkoholfogyasztással, és a dohányzással kapcsolatban is!

4. Mire lehet számítani a műtét utáni felépülési időszakban?

A különböző plasztikai beavatkozások után számítani kell arra, hogy a műtétet felépülési idő követi, aminek ideje, kimenetele beavatkozásonként eltérő. Erről mindenképpen kérj részletes tájékoztatást, kérdezd meg, hogy mikor tér vissza a munkaképességed, mikor kell varratszedésre számítani, mikor é milyen gyakran kell kontrollon megjelenni. A saját nyugalmad érdekében azt is bátran megkérdezheted, hogy mik azok a jellemző mellékhatások, amik esetében nem kell megijedned, és mik azok, amik esetében azonban fel kell keresned orvosod.

5. Mit tehetek a műtét után az eredmény fenntartása érdekében?

Nemcsak a plasztikai műtét előtt kell kiemelt gondossággal eljárni, hanem utána is, hiszen ez befolyásolhatja az eredmény tartósságát. Könnyen lehet, hogy célszerű bizonyos tevékenységekről lemondanod a beavatkozást követő időszakban, mint a sminkelés, edzés vagy más megterhelés. Ezekről is mindenképpen érdeklődj, hogy tudj megfelelően kalkulálni!